Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Skjutne pojken vid skolan i Akalla bara 15 år

Det var två bröder som besköts i Akalla på tisdagen – och pojken som dog var bara 15 år.

Det var vid 15.30-tiden på tisdagen som polis och räddningstjänst fick ett larm om skottlossning i Akalla.

När polisen kom till platsen påträffades två skadade personer. Den yngre av dem, som dog på platsen, var bara 15 år.

Det bekräftar polisens presstalesman Towe Hägg för DN.

– De två var bröder och födda 1995 och 2001, säger hon.

Skjutningen inträffade på Sibeliusgången, intill Akalla grundskola, men skolans rektor Ulf Berg skriver på hemsidan att händelsen inte har någon koppling till skolan.

”Personal vidtog skyndsamt åtgärder för att på bästa sätt ta hand om barnen” skriver skolan vidare och meddelar att det i dag kommer att finas personal från elevhälsan på plats om någon behöver samtala.

Polisen vill inte kommentera ärendet, utöver åldern på offren men ännu vid 20.30-tiden på onsdagskvällen hade ingen misstänkt gripits.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.