Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Skola i Haninge ställer in utflykt av rädsla för varg

Arkivbild.
Arkivbild. Other: Junge, Heiko

Svartbäcksskolan i Haninge ställer in utflykter till Tyresta by och till skogen på grund av en varg som håller till i området, skriver tidningen Mitt i.

Enligt skolans rektor, Susanne Dybeck, följer skolan riktlinjerna från Länsstyrelsen.

– Jag har också haft kontakt med kommunens säkerhetsstrateg, och jag känner mig väldigt trygg med den info vi fått. Vi får ju inte heller förstora upp den här frågan, säger hon till tidningen.

Till P4 Stockholm säger Susanne Dybeck emellertid att uppgifterna inte stämmer.

– Vi har inte ställt in massa utflykter, det ligger inte i vårt årshjul just nu.

Vargens stråk går intill skolan och när vargen gick förbi förra fredagen fick en förälder och en lärare skrämma bort den och länsstyrelsens rovdjurspersonal kallades dit.

– Det är inte bra att vargen rör sig inne i bebyggelsen generellt, säger Arne Söderberg på länsstyrelsen till Mitt i.

Läs mer: Etiskt dilemma när varg river får i naturreservat

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.