Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Skolinspektionen utreder Campus Manilla efter uppgifter om våld

Foto: Lisa Mattisson

Efter larm från föräldrar om hot och våld på Campus Manilla tillsätter nu Skolinspektionen en extra utredning av skolan. 

– Det beror på olika signaler vi fått, säger Agnes Gidlund på Skolinspektionen.

DN har i flera artiklar rapporterat om problemen på skolan Campus Manilla på Djurgården i Stockholm. Efter en maktstrid gjorde sig styrelsen av med skolans rektor och i granskningen av skolan har det dessutom framkommit att barn till kända mångmiljonärer fått gå före skolkön via en kvot som ursprungligen var tänkt för nyanlända elever

Men problemen har inte stannat där. Enligt flera medier har anmälningar mot skolan gällande uteblivet stöd och kränkningar inkommit till Skolinspektionen under våren och hösten. Aftonbladet rapporterar om uppgifter om våld och trakasserier på skolan. 

Nu har Skolinspektionen tillsatt en extra utredning av skolan. 

– Vi har en pågående riktad tillsyn på skolan för tillfället. Det beror på olika signaler vi har fått, bland annat anmälningar, men också på grund av signaler som har framkommit i media tidigare under året, säger Agnes Gidlund, presskommunikatör på Skolinspektionen, till DN.

Utredningen väntas bli klar senare i höst.

Fakta.Campus Manilla

Skolan Campus Manilla på Djur­gården i Stockholm grundades 2013. Skolan drivs av en icke-vinstdrivande stiftelse och är systerskola till Fredrikshovs slotts skola på Öster­malm. De två skolorna är kända för sina mycket långa antagningsköer och anses vara Sveriges mest eftertraktade.

Campus Manilla har klasser från förskoleklass upp till gymnasiet. Skolan tog över lokalerna, som ägs av Statens fastighetsverk, efter en skola för döva och hörselskadade, vid namn Manillaskolan.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.