Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 13:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/skonhetsradet-vill-stoppa-planerad-breddning-av-cykelbanor-i-gamla-stan/

STHLM

Skönhetsrådet vill stoppa planerad breddning av cykelbanor i Gamla stan

Staden måste värna det lilla som finns kvar av Riddarholmskanalen, anser Skönhetsrådets sekreterare Henrik Nerlund.
Staden måste värna det lilla som finns kvar av Riddarholmskanalen, anser Skönhetsrådets sekreterare Henrik Nerlund. Foto: Paul Hansen

Stockholms stad planerar att bredda cykelbanan på Munkbron i Gamla stan, förbi Riddarholmskanalen. Skönhetsrådet vill stoppa planerna.

– Den lilla kanalen har alltid drabbats. Cykelbanan tar en ganska stor tugga av vattenspegeln. Vi är positiva till att cykeln prioriteras på biltrafikens bekostnad, men inte när vatten och grönska får betala, säger rådets sekreterare Henrik Nerlund.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.