Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-28 20:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/skott-med-automatvapen-mot-kopcentrum-filmades/

STHLM

Skott med automatvapen mot köpcentrum filmades

Köpcentrumet Häggvik handel, som blev besjkuten under torsdagsnatten.
Köpcentrumet Häggvik handel, som blev besjkuten under torsdagsnatten. Foto: Alexander Mahmoud

En nattlig skjutning med automatvapen från en bil mot ett köpcentrum i norrort utreds nu av polisen som bland annat misstänkt grovt vapenbrott. Någon har filmat skjutningen och lagt upp i sociala medier. Tomhylsor har hittats på platsen.

Bilen far förbi Häggviks handelsplats i Sollentuna i ganska hög fart. Sittande i framsätet med en automatkarbin riktad genom det öppna fönstret skjuter en man en salva snett uppåt.

Händelsen har fångats på en film som sprids i sociala medier och som polisen fått tillgång till. Nu utreder polisen ett misstänkt grovt vapenbrott och skadegörelse.

När DN:s fotograf besökte platsen kunde vad som verkar vara skotthål skönjas i en reklamskylt för McDonald’s en bit upp på köpcentrumet.

Tomhylsor har hittats på platsen, och polisen har gjort en teknisk undersökning. Vissa fynd har skickats in till Nationellt forensiskt centrum för analys.

DN:s fotograf på plats vittnar om skotthåll i McDonaldsskylten. Ett syns uppe till vänster i loggan som en vit prick.
DN:s fotograf på plats vittnar om skotthåll i McDonaldsskylten. Ett syns uppe till vänster i loggan som en vit prick. Foto: Alexander Mahmoud

– Vi jobbar med att försöka utreda tiden för brottet och omständigheterna kring filmen, som vilka som sitter i bilen, säger Anna Westberg, presstalesperson på polisens region Stockholm.

Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha skadats.

Polisen vill inte säga om de fått tillgång till filmen via en brottsanmälan eller på annat sätt, och inte heller precis när den kom in.

– Jag kan inte kommentera det. Men informationen i filmen har nått oss, där man kan se att en okänd gärningsman skjuter från bil, och därför har vi inlett en förundersökning, säger Westberg.

Kan ni säga ungefär när skottlossningen inträffade?

– Vi har viss information, men med hänsyn till utredningen vill jag inte säga vad vi har för hypotes. Vi är givetvis intresserade av vittnesiakttagelser.