Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Skottlossning i centrala Stockholm

Flera personer greps natten till lördagen i samband med ett bråk på Kammakargatan i centrala Stockholm. ”Det förekom skottlossning, någon sköt upp i luften”, säger Mikael Ericson, befäl vid polisens ledningscentral.

Polisen larmades till adressen på Norrmalm klockan 01.14.

– Flera gärningsmän har gripits, säger Mikael Ericson.

Han vill inte uppge hur många personer det rör sig om. De frihetsberövade är misstänkta för olaga vapeninnehav, men enligt Mikael Ericson kan det bli aktuellt med ytterligare brottsrubriceringar.

– Jag vill inte uttala mig i detalj – ärendet är fortfarande i sin linda, säger han.

Flera patruller deltog i jakten på gärningsmännen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.