Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-20 23:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/skottlossning-i-farsta-strand/

STHLM

Man död och pojke allvarligt skadad efter skottlossning

Larmet om skjutningen i Farsta strand i södra Stockholm inkom klockan 21.54 på tisdagskvällen.
Larmet om skjutningen i Farsta strand i södra Stockholm inkom klockan 21.54 på tisdagskvällen. Foto: Jessica Gow/TT

En man sköts på tisdagskvällen ihjäl i Farsta strand i södra Stockholm. En pojke i tonåren vårdas på sjukhus med allvarliga skottskador efter samma händelse. Ingen misstänkt gärningsperson är gripen.

Strax före klockan 22 på tisdagskvällen fick polisen in samtal om skottlossning i ett bostadsområde i Farsta strand.

Två skottskadade personer hittades på platsen, en bit från varandra. En av dem sköts i anslutning till en portuppgång, den andre på en näraliggande plats utomhus. Omkring porten hittade polisen flera skotthål i väggen och i dörrglaset.

Enligt polisens uppgifter under natten sköts de båda i nära anslutning till varandra och vid samma tid.

Båda fördes till sjukhus, en av dem i ambulanshelikopter.

Tidigt på onsdagsmorgonen bekräftade polisen att en man i 40-45-årsåldern avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Den andra personen, en pojke i 16-årsåldern, har allvarliga skador och vårdades på morgonen fortfarande på sjukhus.

Brottsrubriceringen är mord, försök till mord samt grovt vapenbrott.

– Vi kommer att ha en utökad polisiär närvaro i området framöver i trygghetsskapande syfte, säger Per Fahlström, presstalesperson för polisregion Stockholm.

En man sköts ihjäl på tisdagskvällen och en tonårspojke skadades allvarligt.
En man sköts ihjäl på tisdagskvällen och en tonårspojke skadades allvarligt. Foto: Jessica Gow/TT

Ingen misstänkt är frihetsberövad, uppger åklagaren Martin Westling som är förundersökningsledare i ärendet, i ett mejl till DN vid lunchtid på onsdagen.

– Initialt var det en person som var gripen, men den personen är släppt, så det är ingen frihetsberövad i ärendet, säger Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen.

Under natten sköt någon mot en lägenhet i Högdalen, ett annat område i södra Stockholm. När polisen kom till platsen fanns det skador som såg ut som skotthål på en fönsterruta. En förundersökning om mordförsök har inletts, men ingen person är skadad.

– Det är för tidigt att säga om det finns en koppling, men det ska vi utreda, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisregion Stockholm.

måndagen besköts en person i Farsta. Vittnen berättade då att skotten skulle ha avlossats av en gärningsperson som sedan försvann från platsen på cykel tillsammans med ytterligare en person på en annan cykel.

Vid en annan skottlossning på måndagen hittade polisen hylsor från ett skjutvapen i Visättra i Huddinge efter larm om skottliknande ljud. I det ärendet har flera personer gripits.

Ämnen i artikeln

Farsta
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt