Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-29 11:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/skottlossning-i-jarfalla-utreds-som-mordforsok/

STHLM

En person ihjälskjuten i Järfälla

En person har skjutits i Jakobsberg.
En person har skjutits i Jakobsberg. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

En man, mellan 25 och 30 år gammal, har skjutits i ihjäl i Jakobsberg i Järfälla norr om Stockholm.

Polisen åkte ut till platsen efter larm från personer som hört skotten, strax efter klockan 18 på måndagskvällen.

Den skjutne mannen hittades i en bil i ett bostadsområde Jakobsberg i Järfälla.

– Man startade livräddande åtgärder på platsen men tyvärr gick hans liv inte att rädda, säger Per Fahlström, presstalesperson på Polisen i Stockholm.

Brottet rubriceras nu som mord och offrets anhöriga har underrättats. Ingen har frihetsberövats i ärendet, men flera förhör har på plats.

– Vi är där med ett stort antal patruller, säger Per Fahlström.

Det är stora avspärrningar vid brottsplatsen. Polisen arbetar under kvällen med bland annat dörrknackning och att leta fram om det finns kameror i området som kan ha fångat något som är värdefullt för utredningen.

Det är för tidigt att uttala sig om skjutningens eventuella kopplingar till annan typ av brottslighet, menar Per Fahlström.

– När det blir den här typen av ärende så är det ett omfattande utredningsarbete som påbörjas samtidigt som man letar efter gärningsperson eller -personer. Samtidigt är det ett omfattande underrättelsearbete som påbörjas där man tittar på den typen av bilder. Ju längre tiden går desto tydligare bild får man, men det går inte att säga något om det i nuläget, säger han.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt