Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-01 10:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/skottskadad-hittad-vid-tunnelbanestation-norr-om-stockholm/

STHLM

Skottskadad hittad vid tunnelbanestation norr om Stockholm

En skottskadad man i 20-25-årsåldern påträffades sent på onsdagskvällen vid Duvbo tunnelbanestation i Sundbyberg. Polisen utreder händelsen som mordförsök och undersöker om den har samband med mordet i Hjulsta tidigare i veckan.

Strax efter 22-tiden kom larm om skottlossning i Sundbyberg. En man hittades strax därefter skottskadad vid Duvbo tunnelbanestation. En polisinsats pågick under onsdagskvällen i området för att få klarlagt vad som hänt. Mannen, som enligt polisen är i 20-25-årsåldern, ska inte ha livshotande skador. 

Den skottskadade fördes med ambulans till sjukhus. Senare på kvällen gick polisen ut med uppgifter om att brottet hade ägt rum vid Rissne centrum. Området spärrades då av och en teknisk undersökning genomfördes av platsen.

En förundersökning om mordförsök har inletts. På torsdagsförmiddagen har polisen ännu inte gått ut med några uppgifter om huruvida det finns några misstänkta personer i ärendet. Ingen person har heller gripits. 

På torsdagsförmiddagen har den tekniska undersökningen på platsen slutförts och avspärrningarna hävts. Polisen arbetar vidare med förhör, att inhämta eventuella filmer och liknande, berättar Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Polisen uppger också att man undersöker en eventuell koppling till skjutningen i Hjulsta på tisdagskvällen, då en man i 18-årsålder senare dog av sina skador. Anna Westberg berättar dock att det inte går att säga något i nuläget om sådana eventuella kopplingar mellan händelserna.