Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Skottskadad man hittad i lägenhet i Kista

En skottskadad man i 20-årsåldern har hittats i en lägenhet i Kista i norra Stockholm. Mannen är förd till sjukhus, hans skador är inte livshotande. Polisen ryckte ut till platsen vid 16-tiden. 45 minuter senare greps en man i 20-årsåldern vid en husrannsakan i närområdet.

– Han är gripen för delaktighet i gärningen. Om han sedan är huvudgärningsman, det får vi se. Han är skäligen misstänkt i alla fall, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid polisens länskommunikationscentral.

Enligt polisen verkar mannen ha skjutits i lägenheten – som han inte bor i. Polisen utesluter inte att det kan röra sig om mer än en gärningsman.

– Vi har väl inte bestämt oss slutgiltigt för att det bara finns en, utan vi jobbar vidare.

Händelsen rubriceras som mord- eller dråpförsök.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.