Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Skottskadad man påträffad i Järfälla

En ung man har påträffats med befarad skottskada i Jakobsberg, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen misstänker att offret ska ha lurats till platsen, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Polisen fick larmet vid 20:08 på torsdagskvällen och både ambulans och polis beordrades till platsen. På plats hittade de en ung man som hade en befarad skottskada. Mannen ska ha varit vaken och talbar.

– Vi fick in uppgifter om att en person var skottskadad. Det visade sig stämma och det var en ung man vi anträffade. Det tycks inte vara livshotande skador och han har förts till sjukhus, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det röra sig om en tonåring som ska ha blivit skjuten. Polisen misstänker också att tonåringen ska ha blivit lurad till platsen efter att ha hittat fynd på platsen, skriver tidningen.

Polisen har spärrat av platsen för att inleda en teknisk undersökning och rubricerar händelsen som försök till mord.

– Ingen är gripen, utan vi spanar i området och har kontrollerat ett antal personer, säger Sven-Erik Olsson.

Finns det vittnen?

– Det finns någon som har hört ljud, men det är oklart om någon sett själva händelsen, säger han.

Texten uppdateras.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.