Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-17 22:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/skrapet-ska-kastas-utanfor-stadsmuren/

STHLM

”Skräpet ska kastas utanför stadsmuren”

”Det här stället betyder stabilitet och acceptans, alla som kommer hit tar ansvar”, säger Lasse som tar en morgonkaffe på Convictus innergård vid Malmskillnadsgatan.
Bild 1 av 4 ”Det här stället betyder stabilitet och acceptans, alla som kommer hit tar ansvar”, säger Lasse som tar en morgonkaffe på Convictus innergård vid Malmskillnadsgatan.
Foto: Thomas Karlsson
Tommy Andersson och Gun Eleby står för servicen och samtalen. ”Det blir mer oro på stan om vi inte finns, många ser mig som en extramorsa”, säger Gun Eleby.
Bild 2 av 4 Tommy Andersson och Gun Eleby står för servicen och samtalen. ”Det blir mer oro på stan om vi inte finns, många ser mig som en extramorsa”, säger Gun Eleby.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 3 av 4 Konstantinos Psaros besöker Convictus nästan varje dag. ”Det behövs inte bara en utan tio sådana här lokaler”,säger han.
Foto: Thoms Karlsson
”Det är någonting som inte hänger ihop. Hemlösa måste känna att de är välkomna någonstans”, säger Convictus verksamhetschef Claes Heijbel.
Bild 4 av 4 ”Det är någonting som inte hänger ihop. Hemlösa måste känna att de är välkomna någonstans”, säger Convictus verksamhetschef Claes Heijbel.
Foto: Thomas Karlsson

Utrymmet krymper för Stockholms hemlösa. Nu måste även Convictus lämna sin lokal på Malmskillnadsgatan.
– Du känner att du är ett avskräde – skräpet ska kastas utanför stadsmuren, säger Lasse som äter frukost här varje dag.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in