Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

SL-buss i kollision – föraren misstänks för drograttfylleri

Polispatrullen fattade misstankar om att bussföraren som var inblandad i krocken kunde vara drogpåverkad.
Polispatrullen fattade misstankar om att bussföraren som var inblandad i krocken kunde vara drogpåverkad. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Föraren av en SL-buss som på måndagen kolliderade med en bil i Vällingby i västra Stockholm misstänks för drograttfylleri. Bussen gick i linjetrafik vid krocken, uppger polisen. Det bekräftas av SL som säger till DN att bussen tillhör Arriva, ett av de bolag som kör på uppdrag av SL.

Uppgiften om olyckan vid 17.45-tiden i Råcksta kom in till polisen via ett 112-larm. Patrullen som skickades till platsen fattade misstanke om att föraren kunde vara påverkad av droger.

Inledande polisuppgifter säger att ett flertal bilar ska ha blivit påkörda av bussen.

– Drograttfylleri är mycket allvarligt. Föraren har tagits med för ytterligare provtagning och utredning, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisens regionledningscentral, till DN.

Kollisionen mellan bussen och en mötande bil resulterade i skrapskador på fordonen. Ingen person ska ha kommit till skada.

– Jag kan inte säga om det fanns passagerare i bussen eller inte, tillägger Nilsson.

TT uppger dock att det fanns passagerare ombord.

SL:s presstjänst bekräftar för DN att föraren av bussen, som var i trafik på en linje i Västerort, togs med av polisen för ytterligare provtagning.

– Jag vill påpeka att bussarna som våra trafikerande bolag använder är utrustade med alkolås, en säkerhetsåtgärd. Föraren är i det här läget misstänkt för antingen alkohol- eller drograttfylleri, inte dömd för något brott, säger Mattias Sjöström vid SL:s presstjänst.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.