Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-14 22:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/sl-erbjuder-biljetter-sa-att-hemlosa-kan-vaccineras/

STHLM

SL erbjuder biljetter så att hemlösa kan vaccineras

Foto: Magnus Hallgren

Via frivilligorganisationer och kyrkor erbjuder SL 7.500 enkelbiljetter för att göra det lättare för hemlösa och socialt utsatta att vaccinera sig.

Tanken är att biljetterna ska möjliggöra resor till och från vaccinationsmottagningar, uppges det i ett pressmeddelande.

– Det ska vara lätt för alla att få sin vaccination. Nu vill vi se till de som i vanliga fall har en särskilt utsatt situation och göra en extra insats för att även hemlösa och utsatta lättare ska kunna resa och vaccinera sig, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.

Trafikförvaltningen erbjuder varje år hemlösa 15.000 enkelbiljetter för resor till och från exempelvis härbärgen och läkare. Nu delas ytterligare 7.500 biljetter ut.

Fem organisationer, bland andra Stadsmissionen, får biljetter att dela ut till behövande. Beslutet ska fungera som ett komplement till Region Stockholms arbete med att vaccinera socialt utsatta.

Ämnen i artikeln

Vaccination
SL
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt