Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Slutbadat i fontänen vid Sergels torg

Nu är det slutbadat i fontänen vid Sergels torg.
Nu är det slutbadat i fontänen vid Sergels torg. Foto: Henrik Montgomery
När studentflaken invaderar centrala Stockholm brukar många studenter passa på att ta sig ett dopp i fontänen vid Sergels torg. Det uppskattar inte Stockholms stad som nu har beslutat att tömma fontänen på vatten lagom till studentfirandet.

Anledningen ska enligt Svenska Dagbladet vara att Stockholms stad varje år betalar uppemot 100.000 kronor i reparationskostnader efter att studenter badat i fontänen vid Sergels torg.

För att undvika detta har staden därför beslutat att inom kort sänka vattennivån i fontänen.

Förhoppningen är att detta även ska minska skaderisken, eftersom lampor och rör kommer att synas bättre. Tidigare år har det nämligen hänt att studenter som badat i fontänen slagit sig och fått skärsår.

– Dels blir det mindre attraktivt att bada, och dels ser man var man kan göra illa sig om man hoppar i, säger Mats Freij på Trafikkontoren till Svenska Dagbladet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.