Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-16 08:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/smallar-i-kista-bombgruppen-pa-plats/

STHLM

Smällar i Kista – bombgruppen på plats

00:29.

Polisen vet inte vad som orsakade explosionen som inträffade vid en restaurang i ett flerfamiljshus på tisdagen.

En hög smäll hördes vid ett flerfamiljshus i sydöstra delen av Kista. Nationella bombgruppen kallades in och polisen utreder allmänfarlig ödeläggelse.
– Mycket talar för att det varit någon typ av explosion snarare än en sten som krossat rutorna, sade Anna Westberg presstalesperson vid polisregion Stockholm.

 

Rätta artikel

DN:s Alexander Mahmoud var på plats och kunde konstatera ett stort polispådrag och att smällen inträffat på en pizzeria på bottenvåningen av ett flerfamiljshus. 

– Det är ungefär åtta polisbilar här, poliser söker igenom fastigheten, sade Mahmoud.

Nationella bombgruppen anlände till platsen strax innan klockan 23 på tisdagskvällen, då utökades även polisen avspärrningar. Dessa hävdes vid 3-tiden på natten till onsdag.

– Vi fick in uppgifter om en kraftig explosion och flera samtal kom in till larmcentralen om att man hört glas som krossats, sade Anna Westberg, presstalesperson vid polisregion Stockholm till DN. 

Ingen person ska ha kommit till skada och förutom polisnärvaron var det lugnt på platsen men det är ännu oklart vad det är som smällt.

– Vi vet inte, men mycket talar för att det varit någon typ av explosion snarare än en sten som krossat rutorna, sade Anna Westberg.

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts och polisen samlar vittnesmål från platsen. Flerfamiljshuset behövde inte utrymmas och de boende har enligt polisen inte påverkats av mer än smällen.

– Vi har väldigt mycket personal på plats och har spärrat av. Jag ser ingen anledning till att man ska behöva vara orolig, sade Anna Westberg.