Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Smash and grab-kupp mot butik på Kungsholmen

Tidigt på onsdagsmorgonen utsattes Telenorbutiken i Västermalmsgallerian på Kungsholmen för en smash and grab-kupp. Med hjälp av ett fordon forcerades väggen till butiken.

– De lämnade platsen i en annan bil och kastade ut fotanglar för att försena polisen, säger Magnus Modig, vakthavande befäl hos polisen i region Stockjholm.

Larmet om stölden kom till polisen klockan 05 på onsdagen. Enligt vittnen ska då ett okänt antal gärningsmän ha kört in genom väggen till butiken med ett fordon.

– De har använt någon typ av personbil för att forcera fönstret till butiken, säger Magnus Modig.

Därefter lämnade gärningsmännen platsen i en annan bil och kastade ut fotanglar på vägen för att förhindra förföljande av polisen.

Det är oklart vad de fick med sig från butiken. Platsen är avspärrad i väntan på att polisens tekniker ska undersöka butiken och bilen.

Ingen misstänkt är ännu gripen för stölden.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.