Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-05 00:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/smittskydd-stockholm-stanger-tva-restauranger/

STHLM

Smittskydd Stockholm stänger två restauranger

Två krogar i Stockholmsregionen stängs efter beslut av Stockholm smittskydd.
Två krogar i Stockholmsregionen stängs efter beslut av Stockholm smittskydd. Foto: Janerik Henriksson/TT

Ytterligare två restauranger i Stockholmsregionen stängs ner med omedelbar verkan efter ett beslut från Region Stockholms smittskyddsenhet.

TT Text

Restaurangerna har enligt beslutet inte följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och krav för att hindra spridning av coronaviruset, trots upprepade inspektioner.

Totalt 18 restauranger eller kaféer har tillfälligt stängts ner i regionen sedan april då kommunerna började göra kontroller för att se till att verksamheterna följer rekommendationerna.

Av dessa har 16 öppnat igen efter att bristerna åtgärdats.

Läs mer: 25 procent av inspekterade restauranger i Stockholm har fått anmärkningar

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt