Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 16:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/smorlosa-skolor-uppror/

STHLM

Smörlösa­ skolor upprör

Nya elementar i Bromma är en av skolorna som har fått byta ut smöret mot ett lättmargarin. Wilmer Nyström och Klara Bergström tycker att det är värdelöst.
Nya elementar i Bromma är en av skolorna som har fått byta ut smöret mot ett lättmargarin. Wilmer Nyström och Klara Bergström tycker att det är värdelöst. Foto: Nicklas Thegerström

När höstterminen drog i gång var smöret försvunnet från flera av Stockholms skolor. Anledningen är att Stockholms stad nu kräver att skolorna följer Livsmedelsverkets rekommendationer. Beslutet har upprört många föräldrar, en av dem är Hajnalka Muranyis. ”Det måste få finnas fler alternativ”, säger hon.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.