Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Sms-biljett upphör 9 januari

Foto: TT

SL stänger möjlighet att köpa sms-biljett från och med den 9 januari nästa år. Detta efter misstankar om ett omfattande fusk med dessa digitala biljetter.

Fusket med falska sms-biljetter beräknas enligt en utredning gjord av SL i november 2015 kosta mellan 35 och 40 miljoner kronor om året enbart för bussarna.

På fredagen meddelade SL att all nyregistrering för att kunna betala med sms-biljetter upphör den 13 september och att användningen av tjänsten helt kommer att försvinna den 9 januari 2018.

Mobilburna biljetter kommer i fortsättningen enbart att kunna köpas genom appen SL-Reseplaneraren.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.