Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-17 02:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/snart-ska-claudia-hem-till-sin-sjuka-dotter/

STHLM

Snart ska Claudia hem till sin sjuka dotter

Bild 1 av 8 Claudia Sbircea åker fram och tillbaka till Sverige för att tigga pengar till sin handikappade dotter. Under vintern, när hon satt vid Mariatorget, var det många dagar minus 18 och blåst.
Foto: Roger Turesson
Bild 2 av 8 Under Claudia Sbirceas ask ligger en bild med texten: ”Snälla, ni, jag har en dotter som behöver hjälp. Hon är 14 år gammal och handikappad. Vi har inga pengar, snälla hjälp oss.”
Foto: Roger Turesson
Bild 3 av 8 Claudia Sbircea tigger i Stockholm med en bild på handikappade dottern Vandana. På bilden är Vandana 11 år. I dag är hon 14. "Vi har ingen kamera så vi använder en gammal bild.", säger Claudia.
Foto: Roger Turesson
Bild 4 av 8 Claudia Sbircea har fått höra att man kan få bussbiljetten hem betald av socialtjänsten och tar tillfället att resa hem till döttrarna Vandana och Andrea.
Foto: Roger Turesson
Bild 5 av 8 Socionomen Bienvenido Flores, som arbetar ideellt med tiggarna i Stockholm, besökte i går byn Malu Vinat för att häsla på familjen. Här syns Claudia Sbircea och yngsta dottern Andrea framför parets hus.
Foto: Bienvenido Flores
Bild 6 av 8 Vandana leker med pappa Nico. Bilden togs på torsdagen.
Foto: Bienvenido Flores
Bild 7 av 8 Familjen Sbirceas kök i Malu Vinat.
Foto: Bienvenido Flores
Bild 8 av 8 Vandanas rollator utanför hemmet.
Foto: Bienvenido Flores

Tiggaren Claudia Sbircea sitter böjd över ett fotografi på sin handikappade dotter. Men stämmer verkligen historien? Spåren leder DN till byn Malu Vinat i Rumänien.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in