Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

”Du skulle nog passa bättre med ett annat eldtecken”

Odengatan 19.30.

Vädur och fisk? Hm, intressant... "

Väninnan, som bor halvårsvis i LA och halvårsvis i Stockholm kommer direkt från sin astrolog till middagen. Eftersom det var ett tag sedan vi fyra sågs krävs en uppdatering bordet runt. Katalonien och Nobelpris, jaja, men vad är statusen på våra kärleksliv? Och framför allt, nu när vi har en hobbyastrolog vid bordet, vad säger stjärnorna om det?

– Er relation kan bli lite problematisk, eftersom eld kvävs av vatten. Det kan så klart funka, men du skulle nog passa bättre med ett annat eldtecken, förkunnar väninnan och hugger in på sin blodiga entrecôte medan vi övriga Stockholmsvegetarianer sörplar i oss våra ostron.

Snack om stjärntecken och horoskop viftas lätt bort som vidskepligt flummeri alternativt flamsigt dravel hemmahörande i veckotidningsvärlden. Möjligen förhåller det sig också så, men det hindrar inte att astrologi och andra spirituella företeelser som shamansim och spådom genomgår en renässans i Stockholm. Om tendensen hänger ihop med något slags verklighetsflykt vet jag inte, men faktum är att jag på senare tiden hamnat på fler än en middag som mynnat ut i nyandliga samtalsämnen. Änglatro, tarotkort, auraläsning, you name it - när det gäller projektet självutveckling kan dagens terapeut lika gärna vara en astrolog som psykolog. Vem behöver anknytningsteorier när stjärnorna har svaret?

Sofia Edgren är reporter på DN Stockholm. Fredagen den 13:e håller hon sig hemma framför andra säsongen av ”Top of the lake”, dramaserien som nu sänds på SVT.

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstaganden i texten.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.