Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Solnafamilj hade monsterråtta i köket

En 39,5 centimeter stor råtta hade tagit sin in till familjen Korsås kök.
En 39,5 centimeter stor råtta hade tagit sin in till familjen Korsås kök. Foto: Justus Bengtsson Korsås

Vad som är vidrigast i den här historien är svårt att säga. Att råttan var 39,5 centimeter svansen oräknad går förstås inte att bortse från. Men andra detaljer konkurrerar.

Katten Enok reagerade först hos familjen Bengtsson-Korsås i Solna. Något pågick under diskbänken.

Det tvivelaktiga nöjet att bekräfta Enoks spaningsuppgifter fick mamma Signe Bengtsson. När hon skulle slänga sopor satt en enorm råtta och kalasade på matrester.

– Hon ringde mig men jag trodde henne inte först, berättar pappa Erik Korsås för TT.

När monstret sprang ut på köksgolvet förhöjdes skräckupplevelsen denna februarihelg.

– Jag trodde att råttan skulle bita mig i tårna, säger sonen Justus, tolv år, till tidningen Hem & Hyra.

Råttan retirerade till ett skrymsle bakom diskmaskinen, köket stängdes till och Anticimex larmades. Patrullen hade med sig tre synnerligen kraftiga råttfällor.

– Det small till under diskbänken och råttan försökte ta sig in i skrymslet igen med fällan om halsen. Efter ett tag dog den och jag ryckte upp den i svansen, säger Erik Korsås.

– Pälsen var fin och glansig.

Råttan hade tagit sig in i lägenheten från källaren genom att gnaga sig igenom betongen. Den passade även på att knipsa av diskmaskinens vattenledning med översvämning som följd.

– Man kan skratta åt allt nu. Men då var det inte så roligt, intygar Erik Korsås.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.