Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-21 06:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/som-klippta-och-skurna-for-framtidens-modebransch/

STHLM

Som klippta och skurna för framtidens modebransch

Yana Andriyevska, 17, har kommit till Norsborg ända från Växjö för att vara med på Ungt modekursen. – Jag gillar klänningar och byxdressar, så jag gör en slags byxdress men med lång rosa kjol till. Jag tror jag kommer hinna klart till söndag, om det fungerar att sätta fast blommorna snart. Jag hörde talas om det här när jag var på Modeveckan i Köpenhamn. Det verkade kul att designa det man vill själv, så nu bor jag här i två veckor hos en familjekompis, säger hon.
Yana Andriyevska, 17, har kommit till Norsborg ända från Växjö för att vara med på Ungt modekursen. – Jag gillar klänningar och byxdressar, så jag gör en slags byxdress men med lång rosa kjol till. Jag tror jag kommer hinna klart till söndag, om det fungerar att sätta fast blommorna snart. Jag hörde talas om det här när jag var på Modeveckan i Köpenhamn. Det verkade kul att designa det man vill själv, så nu bor jag här i två veckor hos en familjekompis, säger hon. Foto: Erik Simander

Här är nästa generation designers i Stockholm. Modeskolan Ungt mode vill få talanger utanför Stockholms innerstad att våga satsa på en modekarriär och håller designkurser i tre förortsskolor i sommar.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in