Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 17:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/sopbranden-har-spridit-tjock-rok-i-flera-veckor-de-skiter-helt-i-oss-manniskor/

STHLM

Sopbranden har spridit tjock rök i flera veckor: ”De skiter helt i oss människor”

Den stickande brandröken från byggavfallet i Kagghamra letade sig i veckan in till innerstaden och in i lägenheter på Södermalm och Kungsholmen bland annat.
Den stickande brandröken från byggavfallet i Kagghamra letade sig i veckan in till innerstaden och in i lägenheter på Södermalm och Kungsholmen bland annat. Foto: Alexander Mahmoud

I snart en månad har boende fått stå ut med den tjocka röken från branden i NMT Think Pinks sopberg.

Ingen vet vilken typ av avfall som finns i högen – eller om röken är giftig. Men den får inte släckas enligt myndigheterna. Känsliga uppmanas att hålla sig inomhus och stänga fönster och ventilation.

– De skiter helt i oss människor och i våra djur, säger Marie Weigardh från Vårsta.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.