Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-14 20:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/sopguldet-behover-inte-langre-bli-till-sand/

STHLM

Sopguldet behöver inte längre bli till sand

Atie Akcay, Simon Eisner och Mansoura Malki tar hand om maten som delas ut genom Svenska kyrkans församling till behövande i Bergsjön i Göteborg.
Atie Akcay, Simon Eisner och Mansoura Malki tar hand om maten som delas ut genom Svenska kyrkans församling till behövande i Bergsjön i Göteborg. Foto: Anna-Lena Lundqvist
Över en miljon ton mat slängs varje år i Sverige. – Det är som att slänga guldtackor på sopberget, säger Simon Eisner. Hans företagsidé är att transportera överbliven mat från matproducenter och butiker till behövande. Som DN tidigare berättat har idén fungerat utmärkt i Göteborg och nu i vår drar verksamheten i gång även i Stockholm.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in