Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-08 21:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/sos-klarar-inte-alla-akuta-operationer-patienter-skickas-vidare/

STHLM

Sös klarar inte alla akuta operationer – patienter skickas vidare

Andreas Fischer, överläkare i kirurgi på Södersjukhuset och ordförande för Sjukhusläkarna i Stockholm, kallades i förra veckan till akutmottagningen för att bedöma vilka akuta patienter som kunde skickas vidare för operation. ”Vi klarar inte vårt akuta uppdrag, men nu ska vi spara mer”, säger han.
Foto: Eva Tedesjö

Läget på Stockholms akutsjukhus är mycket ansträngt. Södersjukhuset har svårt att genomföra akuta operationer, och blindtarmspatienter har skickats vidare. Samtidigt tvingas patienter med frakturer vänta på operation.

– Vi skickade fem patienter vidare för operation i förra veckan. Det innebär att vi inte klarar vårt akuta uppdrag, säger Andreas Fischer, överläkare i kirurgi på Södersjukhuset.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.