Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-28 16:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/sos-klarar-inte-alla-akuta-operationer-patienter-skickas-vidare/

STHLM

Sös klarar inte alla akuta operationer – patienter skickas vidare

Andreas Fischer, överläkare i kirurgi på Södersjukhuset och ordförande för Sjukhusläkarna i Stockholm, kallades i förra veckan till akutmottagningen för att bedöma vilka akuta patienter som kunde skickas vidare för operation. ”Vi klarar inte vårt akuta uppdrag, men nu ska vi spara mer”, säger han.
Andreas Fischer, överläkare i kirurgi på Södersjukhuset och ordförande för Sjukhusläkarna i Stockholm, kallades i förra veckan till akutmottagningen för att bedöma vilka akuta patienter som kunde skickas vidare för operation. ”Vi klarar inte vårt akuta uppdrag, men nu ska vi spara mer”, säger han. Foto: Eva Tedesjö

Läget på Stockholms akutsjukhus är mycket ansträngt. Södersjukhuset har svårt att genomföra akuta operationer, och blindtarmspatienter har skickats vidare. Samtidigt tvingas patienter med frakturer vänta på operation.

– Vi skickade fem patienter vidare för operation i förra veckan. Det innebär att vi inte klarar vårt akuta uppdrag, säger Andreas Fischer, överläkare i kirurgi på Södersjukhuset.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in