Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-19 05:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/stal-betalkort-och-koder-fran-brevlador-doms-for-30-fall-av-bedrageri/

STHLM

Stal betalkort och koder från brevlådor – döms för 30 fall av bedrägeri

En man stal kreditkort från brevlådor och handlade för över 900.000 kronor på olika platser i Stockholm, bland annat på Mall of Scandinavia, samt gjorde ett uttag från en bankomat vid Infracity i Upplands Väsby. 

Nu döms mannen och en kvinnlig medhjälpare för flera fall av bedrägeri, skriver Mitt i Stockholm

Den 23-årige mannen beställde betalkort i andra personers namn och stal sedan korten tillsammans med koder från deras brevlådor. Därefter har han tagit ut pengar på flera platser i Stockholms stad, Liljeholmen och Solna. 

Vid ett tillfälle ska han ha tagit ut 92.000 kronor från ett stulet kort i Sollentuna, och vid flera tillfällen handlat på Mall of Scandinavia. Han har även gjort ett uttag från en bankomat vid Infracity i Upplands Väsby. 

Mannen döms nu för 30 fall av bedrägeri till ett och ett halvt års fängelse. Han ska även betala skadestånd på närmare 900.000 kronor. I målet döms även en 28-årig kvinna till villkorlig dom och böter för medhjälp till en del av brotten.