Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-19 06:11 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/stall-bilen-om-du-ska-till-kyrkogarden-i-helgen/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Ställ bilen om du ska till kyrkogården i helgen

Skogskyrkogården är under helgen stängd för biltrafik.
Skogskyrkogården är under helgen stängd för biltrafik. Foto: Lars Epstein

Uppemot 70.000 stockholmare förväntas söka sig till Skogskyrkogården i södra Stockholm i helgen. Under lördagen är den avstängd för biltrafik. SL sätter dock in extra tunnelbanevagnar och bussar – så det är fullt möjligt att ställa bilen hemma.

SL sätter även in extratrafik till Norra begravningsplatsen i Solna, också den ett mycket populärt utflyktsmål under Allhelgona helgen.

Pär Westin, avdelningschef på begravning och service kyrkogårdsförvaltningen, säger till SVT att man uppskattar att det kommer att sättas ut upp emot 100.000 ljus på gravarna på Skogskyrkogården.

Förvaltningen kommer att ha extrapersonal på plats för att ta hand om alla ljus.

– Vi kommer att ha extrapersonal ute för att ta hand om alla ljus. De råder en explosionsrisk ifall ljusen står för tätt, speciellt vid minneslundarna, säger Pär Westin till SVT.

Skogskyrkogården kommer att vara öppen för bilar under fredag och söndag, men stängd på lördag. Då får endast färdtjänst, taxi och bilar med handikapptillstånd köra in. Norra begravningsplasten kan besökas med bil, men kyrkogårdsförvaltningen vädjar att så många som möjligt lämnar bilen hemma då det finns en risk för trafikkaos och stora svårigheter att hitta parkering.

På Stockholm stads hemsida kan du se en lista över alla kapell och begravningsplatser som är öppna i helgen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.