Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

”Stockholm är som en elegant signora”

Marina Corner och Giovanni Molinari från venedig på besök i Stockholm.
Marina Corner och Giovanni Molinari från venedig på besök i Stockholm. Foto: Magnus Hallgren

Är Stockholm verkligen Nordens Venedig? Ja, åtminstone i vyn från Stadshuset, slår Marina Corner och Giovanni Molinari fast. De om några borde veta – Venedigbor som de är.

Ciao, hur hamnade ni här?

– Det är sjätte gången vi är i Stockholm eftersom vår ena son forskar på KTH. Vi har gått i Stadshuset som var väldigt fint men inte velat gå upp i Stadshustornet eftersom Marina är höjdrädd. Finast med Stadshuset är utsikten, det är verkligen som Venedig, fast inte lika antikt och gammalt förstås.

Vad är bäst och sämst med Stockholm?

– Stockholm är som en elegant signora. Hon har fin karaktär och är väldigt lugn och vacker.

Hur kul är stockholmarna?

– Vi har bara träffat trevliga personer, både snälla och väldigt hjälpsamma. Men vi har inte pratat med så många eftersom vi inte pratar engelska.

Turistfällan/Stadshuset

Vem?
Turist med stort bocka av-behov som tar turistguiden för en ”att göra-lista”.
Var?
Stadshuset, Kungsholmen.
När?
08.30–16.30.
Pris?
100 kronor, barn 40 kronor, gratis under 12 år.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.