Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-21 12:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/stockholm-backar-anlagger-skidspar/

STHLM

Stockholm backar – anlägger skidspår

DN besökte nyligen Ågesta. Peter Meltzer från Trångsund har startat en Facebook-grupp för konstsnöspår i Ågesta. Men spåret är inte preparerat. ”Dum, dummare, dummast”, sa han då om kommunens beslut att inte preparera för vinteridrotten. ”Det här dödar nästan skidsporten, i alla fall söder som staden.
DN besökte nyligen Ågesta. Peter Meltzer från Trångsund har startat en Facebook-grupp för konstsnöspår i Ågesta. Men spåret är inte preparerat. ”Dum, dummare, dummast”, sa han då om kommunens beslut att inte preparera för vinteridrotten. ”Det här dödar nästan skidsporten, i alla fall söder som staden. Foto: Paul Hansen

Nu backar staden - öppnar upp skidspåren.

– Nu har smittskyddsläkaren meddelat att staden kan se på skidspår som ett motionsspår istället för en idrottsanläggning, och därför har man inlett arbetet med att anlägga skidspår som beräknas vara klart nästa vecka, uppger idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in