Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Stockholm får första tillåtna gatukonstverket

Efter att den röd-grön-rosa majoriteten i Stockholm meddelat att de tar bort nolltoleransen mot graffiti kommer nu det första stora, tillåtna gatukonstverket i innerstaden.

Det är Kollektivet Livet som med konstnären Max Solca gör verket ”Drömlivet”. Max Solca har en bakgrund som graffitimålare och studerar nu på serieskolan i Malmö.

Projektet ”Drömlivet” presenteras som en fusion mellan gatukonst och den tecknade serien, två konstformer som båda utsatts för misstro och moralpanik. Verket finns på Kronobergsgatan 35 och vernissagen hålls den 19 december. Utställningen med mer konst och fotografier som dokumenterar arbetsprocessen håller på till och med den 7 januari.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.