Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Stockholm häver avtalet om skolskjuts

Stockholms stad har hävt avtalet med taxibolaget Favura med omedelbar verkan.

När det nya avtalet trädde i kraft efter nyår klarade inte Favura uppdraget och 400 personer stod utan transport. Nu har bolagets tidigare uppdrag – att sköta skolskjuts och persontransporter av funktionshindrade – fördelats på de övriga leverantörerna.

Resor för vuxna sköts av Samtrans, Sverigetaxi, Taxi Stockholm och Södertälje Taxi. Skolskjutsar har tagits över av Taxi Kurir och Samtrans. Det gäller avtalsperioden ut, till och med den 5 november.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.