Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-17 22:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/stockholm-kan-ses-fran-vattnet-i-alla-vader/

STHLM

Stockholm kan ses från vattnet i alla väder

”Vi bestämde att nu drar vi ned till Stockholm i tre dagar och gör stan. Det är så sällan man är turist här”, säger Vanja Torkelsson, 67, som gör turen tillsammans med Anders Ohlsson, 61.
Bild 1 av 4 ”Vi bestämde att nu drar vi ned till Stockholm i tre dagar och gör stan. Det är så sällan man är turist här”, säger Vanja Torkelsson, 67, som gör turen tillsammans med Anders Ohlsson, 61.
Foto: Anette Nantell
Kapten Sven Nordwall vid rodret på Delfin 5.
Bild 2 av 4 Kapten Sven Nordwall vid rodret på Delfin 5.
Foto: Anette Nantell
Bild 3 av 4 Familjen Calmerbäck från Malmö tyckte att det var kul att se Stockholm från vattnet – åtminstone de första 20 minuterna. Pappa Anders pustar ut efter en tvåtimmarssightseeing med döttrarna Selma, 11 månader, Majken, 5 år, och Edith, 7 år.
Foto: Anette Nantell
Det finns inget dåligt väder för sightseeingfärder, särskilt inte som båtarna har tak. Strömma kanalbolaget hamnar på tredje plats över stadens mesta sevärdheter.
Bild 4 av 4 Det finns inget dåligt väder för sightseeingfärder, särskilt inte som båtarna har tak. Strömma kanalbolaget hamnar på tredje plats över stadens mesta sevärdheter.
Foto: Anette Nantell

Stockholms vatten är stadens verkliga turisthood. Här kryssar de mest proffsiga och vetgiriga turisterna som vill göra stan på ett par effektiva timmar.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in