Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-16 00:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/stockholm-kan-ses-fran-vattnet-i-alla-vader/

STHLM

Stockholm kan ses från vattnet i alla väder

Bild 1 av 4 ”Vi bestämde att nu drar vi ned till Stockholm i tre dagar och gör stan. Det är så sällan man är turist här”, säger Vanja Torkelsson, 67, som gör turen tillsammans med Anders Ohlsson, 61.
Foto: Anette Nantell
Bild 2 av 4 Kapten Sven Nordwall vid rodret på Delfin 5.
Foto: Anette Nantell
Bild 3 av 4 Familjen Calmerbäck från Malmö tyckte att det var kul att se Stockholm från vattnet – åtminstone de första 20 minuterna. Pappa Anders pustar ut efter en tvåtimmarssightseeing med döttrarna Selma, 11 månader, Majken, 5 år, och Edith, 7 år.
Foto: Anette Nantell
Bild 4 av 4 Det finns inget dåligt väder för sightseeingfärder, särskilt inte som båtarna har tak. Strömma kanalbolaget hamnar på tredje plats över stadens mesta sevärdheter.
Foto: Anette Nantell

Stockholms vatten är stadens verkliga turisthood. Här kryssar de mest proffsiga och vetgiriga turisterna som vill göra stan på ett par effektiva timmar.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.