Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-03 04:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/stockholm-startar-kommunala-resursskolor/

STHLM

Stockholm startar kommunala resursskolor

Skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist hoppas att en ny modell för undervisningen ska fånga upp fler barn i behov av särskilt stöd.
Skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist hoppas att en ny modell för undervisningen ska fånga upp fler barn i behov av särskilt stöd. Foto: Anette Nantell

Varje stadsdel i Stockholm ska starta minst en särskild grupp för elever som har så omfattande behov att hemskolan inte klarar undervisningen. Stadsdelsgrupperna får egna lokaler, en sorts kommunala resursskolor.

– De här eleverna är en prioriterad grupp för oss. De har haft det jättejobbigt, det är ett lidande för föräldrarna men framför allt för barnen när skolan inte fungerar, säger skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist (L).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.