Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-27 23:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/stockholmare-covid-testas-pa-arlanda/

STHLM

Stockholmare covid-testas på Arlanda

Hemmahörande i Stockholms län kan testa sig direkt vid ankomst till Arlanda flygplats.
Hemmahörande i Stockholms län kan testa sig direkt vid ankomst till Arlanda flygplats. Foto: Magnus Hallgren

Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla svenska medborgare som återvänder från en utlandsvistelse att omgående testa sig för covid-19. Hemmahörande i Stockholms län kan nu testa sig på Arlanda flygplats redan vid ankomsten.

TT Text

”Innan resenärerna ens hunnit plocka upp sitt bagage kan nu alla stockholmare som landar på Arlanda från utlandet covid-testas. Samtliga positiva provsvar kommer att kontrolleras för de nya virusmutationerna för att försöka förhindra att mutationerna får samma fart och fäste här i Stockholm som i andra delar av världen”, säger finansregionrådet Irene Svenonius (M) i ett pressmeddelande.

Region Stockholm har även erbjudit Folkhälsomyndigheten att testa alla svenskar som landar på flygplatsen, oavsett var i landet de är hemmahörande.

”Det vore en bra åtgärd som bidrar till att hejda smittspridningen ytterligare”, säger Svenonius i pressmeddelandet.

Ämnen i artikeln

Arlanda
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt