Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-04 19:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/stockholmarna-rostade-flitigt-men-i-botkyrka-minskade-valdeltagandet/

STHLM

Stockholmarna röstade flitigt – men i Botkyrka minskade valdeltagandet

Hülja Yalcin i Hallunda, Botkyrka, förtidsröstade i EU-valet. ”Det var mest tack vare att jag går i skolan, där har vi fått lära oss hur och varför man röstar”. Gülsüm Akyel, till höger, var inte röstberättigad.
Hülja Yalcin i Hallunda, Botkyrka, förtidsröstade i EU-valet. ”Det var mest tack vare att jag går i skolan, där har vi fått lära oss hur och varför man röstar”. Gülsüm Akyel, till höger, var inte röstberättigad. Foto: Roger Turesson

Valdeltagandet i EU-valet ökade med 3,5 procentenheter i Stockholms län 2019 jämfört med 2014, enligt preliminära siffror. Med undantag för två kommuner: Botkyrka och Södertälje. Där minskade valdeltagandet med 1,5 respektive 0,3 procentenheter.

– Står sig siffran måste vi analysera orsakerna, säger Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in