Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-16 06:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/stockholms-lanecykelsystem-overklagat/

STHLM

Stockholms lånecykelsystem överklagat

Företaget Voi vann upphandlingen för Stockholms lånecykelsystem – nu har upphandlingen överklagats av ett annat företag. Foto: Voi

I maj meddelade Stockholms stad att elsparkcykelföretaget Voi tar över stadens lånecykelsystem. Nu har upphandlingen överklagats av ett annat företag, skriver Stockholm Direkt.

I år rullar inga lånecyklar på Stockholms gator på grund av en upphandling som gick fel och fick göras om. Anledningen var att löptiden var för lång.

Efter att upphandlingen gjorts om stod det svenska bolaget Voi som vinnare och enligt Stockholms stad skulle de 7.500 elcyklarna och 500 lådcyklarna finnas på plats i början av 2020.

Hur det går med den tidsplanen är nu något osäkert sedan upphandlingen har överklagats av företaget Marfina som också var med i upphandlingsprocessen men förlorade. Som argument anför Marfina bland annat att Vois bud inte uppfyller de tekniska och yrkesmässiga kapacitetskraven, skriver Stockholm Direkt

Frågan ligger nu på förvaltningsrättens bord. Även det beslutet kan sedan överklagas.

Malinda Flodman, pressansvarig på Stockholms trafikkontor, uppger för tidningen att överklagandet kan komma att fördröja processen med några månader.