Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-24 04:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/stockholms-matproduktion-racker-inte-i-kris/

STHLM

Stockholms matproduktion räcker inte i kris

Bild 1 av 2 Under förra veckan vittnade ett flertal mataffärer i stockholmsområdet om tomma hyllor och en ökad efterfrågan på torrvaror. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Foto: Ali Lorestani
Bild 2 av 2 ”I dag måste alla rotfrukter åka ner till Skåne för att tvättas och packas, samtidigt som en del produkter skickas till låglöneländer. Det är en sårbarhet i en kris”, säger Sara Jervfors som leder EU-projektet Matlust.
Foto: Lotta Svensson

Vissa stockholmare har börjat bunkra mat. Men enligt Livsmedelsverket är det mest kritiska för livsmedelsförsörjningen att vi inte producerar tillräckligt med mat i Stockholm.

– Vi har inga indikationer på att det finns någon brist på mat. I den här situationen är det bra om folk lugnar sig lite, säger Therese Frisell på Livsmedelsverket.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in