Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-28 22:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/stockholms-matproduktion-racker-inte-i-kris/

STHLM

Stockholms matproduktion räcker inte i kris

Bild 1 av 2 Under förra veckan vittnade ett flertal mataffärer i stockholmsområdet om tomma hyllor och en ökad efterfrågan på torrvaror. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Foto: Ali Lorestani
Bild 2 av 2 ”I dag måste alla rotfrukter åka ner till Skåne för att tvättas och packas, samtidigt som en del produkter skickas till låglöneländer. Det är en sårbarhet i en kris”, säger Sara Jervfors som leder EU-projektet Matlust.
Foto: Lotta Svensson

Vissa stockholmare har börjat bunkra mat. Men enligt Livsmedelsverket är det mest kritiska för livsmedelsförsörjningen att vi inte producerar tillräckligt med mat i Stockholm.

– Vi har inga indikationer på att det finns någon brist på mat. I den här situationen är det bra om folk lugnar sig lite, säger Therese Frisell på Livsmedelsverket.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.