Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 11:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/stockholms-regiondirektor-sjukskriven/

STHLM

Stockholms regiondirektör sjukskriven

Stefan Schildt är tillförordnad regiondirektör i Region Stockholm under regiondirektörens sjukskrivning Foto: Anna Molander

Regiondirektören i Stockholm är sjukskriven. Regionens it-direktör Stefan Schildt träder in i rollen som tillförordnad regiondirektör. 

Högsta förvaltningschefen i Region Stockholm, regiondirektör Carina Lundberg Uudelepp, är sjukskriven från och med i dag fredag. Det uppger Region Stockholm. Samtidigt träder Stefan Schildt in som tillförordnad regiondirektör. 

Carina Lundberg Uudelepp tillträdde sin tjänst som högsta förvaltningschef för den nybildade region Stockholm vid årsskiftet. I samband med utnämningen blev det känt att landstingsdirektör Malin Frenning fick lämna sin post. 

Frenning sa då till DN att känslorna var delade, men att den nya rollen som regiondirektör var ”tydligt kopplad till det politiska mandatet”.

– De förändringar som man gör i samband med regionbildningen ger nya förutsättningar, helt andra förutsättningar än rollen jag klev in i, sade Malin Frenning.

Finansregionrådet Irene Svenonius (M) framhöll samtidigt Lundberg Uudelepps långa och gedigna erfarenhet av att leda offentlig verksamhet i Stockholms län. 

När Carina Lundberg Uudelepp rekryterades till Region Stockholm kom hon direkt från en tjänst som kommundirektör i Täby. Carina Lundberg Uudelepp har också tidigare arbetat i Stockholms stad som biträdande stadsdirektör då Irene Svenonius var stadsdirektör.