Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Stockholms stad presenterar Eurovision-installation

Foto: Viktor Barth-Kron

”Installationen utsöndrar en särskild doft med toppnoter av bergamott och citron, jasmin som mellannot och bärnsten och mysk som basnoter”. Viktor Barth-Kron har varit på invigningen av en installation som Stockholms stad tagit fram för Eurovision Song Contest.

Längtar du till Eurovision Song Contest? Det gör i alla fall Stockholms stad. Så mycket att man på onsdagseftermiddagen lät inviga en installation på Norrmalmstorg, med den officiella logotypen "magiska blomman" och en digital nedräkningsklocka.

– Vi är laddade! utropade invigningstalaren, finansborgarrådet Karin Wanngård (S) inför 30-talet åhörare innan hon startade räkneverket till tonerna av fjolårets vinnarlåt.

Bara 52 dagar, fem timmar och 56 minuter kvar till finalen. Då, alltså.

Installationen på Norrmalmstorg utsöndrar också en särskild doft, som staden tagit fram för Eurovisionändamålet. Den har toppnoter av bergamott och citron, jasmin som mellannot och bärnsten och mysk som basnoter.

Eurovision Song Contest avgörs i Globen 10-14 maj. Kommunfullmäktige har anslagit 95 miljoner kronor till stadens del i arrangemanget.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.