Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-07 17:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/stockholms-stad-skalar-ned-fullmaktigemotet-och-skjuter-upp-namnder/

STHLM

Stockholms stad skalar ned fullmäktigemötet och skjuter upp nämnder

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ordförande i Stockholms stads nämnder uppmanas nu att ställa in och skjuta upp sammanträden tills möjligheter för distansmöten finns på plats. Nästa veckas kommunfullmäktige kommer att genomföras, men tar bara upp beslutsärenden.

Rekommendationen för Stockholms stads nämnder gäller till måndagen den 23 mars. Då förväntas kommunfullmäktige besluta om att införa möjligheter till distansmöten för nämnderna.

Beskedet kommer efter en överenskommelse mellan det blågröna styrets gruppledare och rör inte nämnder som har myndighetsutövning.

– Stadens uppdrag i en svår situation som den här är att säkerställa att de mest prioriterade verksamheterna, som vård och omsorg för äldre fungerar. Läget kan förändras snabbt och från politikens sida fattar vi de beslut som krävs för att säkra beslutskapacitet och uthållighet i staden också vid oväntade händelser och krissituationer, skriver Anna König Jerlmyr (M), finansborgarråd i Stockholms stad, i ett mejl.

Under måndagens kommunfullmäktige kommer enbart beslutsärenden att behandlas. Varken interpellationer, motioner eller andra frågor kommer att tas upp. Sammanträdet går att följa på webben eller i närradion.