Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-19 07:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/stockholms-stad-skalar-ned-fullmaktigemotet-och-skjuter-upp-namnder/

STHLM

Stockholms stad skalar ned fullmäktigemötet och skjuter upp nämnder

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ordförande i Stockholms stads nämnder uppmanas nu att ställa in och skjuta upp sammanträden tills möjligheter för distansmöten finns på plats. Nästa veckas kommunfullmäktige kommer att genomföras, men tar bara upp beslutsärenden.

Rekommendationen för Stockholms stads nämnder gäller till måndagen den 23 mars. Då förväntas kommunfullmäktige besluta om att införa möjligheter till distansmöten för nämnderna.

Beskedet kommer efter en överenskommelse mellan det blågröna styrets gruppledare och rör inte nämnder som har myndighetsutövning.

– Stadens uppdrag i en svår situation som den här är att säkerställa att de mest prioriterade verksamheterna, som vård och omsorg för äldre fungerar. Läget kan förändras snabbt och från politikens sida fattar vi de beslut som krävs för att säkra beslutskapacitet och uthållighet i staden också vid oväntade händelser och krissituationer, skriver Anna König Jerlmyr (M), finansborgarråd i Stockholms stad, i ett mejl.

Under måndagens kommunfullmäktige kommer enbart beslutsärenden att behandlas. Varken interpellationer, motioner eller andra frågor kommer att tas upp. Sammanträdet går att följa på webben eller i närradion.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt