Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-01 21:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/stockholms-storsta-gymnasium-valjer-bort-rott-kott/

STHLM

Stockholms största gymnasium väljer bort rött kött

– Jag blev lite äcklad, tänkte att jag kanske har ätit sådant här kött på min gamla skola. Det känns bra att veta att allt här är närodlat och ekologiskt, säger Greta Palmqvist (till vänster) som lunchar med Ella Ekbladh och Lovisa Lagerqvist på Anna Whitlocks gymnasium.
Foto: Erik Ardelius

Stockholms stad kan inte stoppa kött från Polen av upphandlingsskäl. Men skolorna väljer själva vad de serverar. Stockholms största gymnasium väljer bort kött från ko, lamm och gris.

– Det är varken hållbart eller försvarbart att fortsätta köpa kött i de mängder som görs i dag, säger Michaela Tengblad, restaurangchef på Anna Whitlocks gymnasium.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.