Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Stockholmspolisen knackar dörr i jakt på skytt

Foto: TT

Polisen fortsätter jakten på den person som i lördags sköt en man i samband med en prokurdisk demonstration söder om Stockholm.

– Vi började knacka dörr i går kväll och kommer att fortsätta med det, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen i Stockholm, till TT.

När mannen blev skjuten befann han sig i en följebil, som draperad med prokurdiska flaggor var på väg till demonstrationen.

– Han skjuts från en passerande bil som sedan drog iväg i full fart från platsen. Ett antal skott avlossades, säger Carina Skagerlind.

Enligt polisen är offrets tillstånd fortfarande kritiskt. Händelsen rubriceras som försök till mord. Ingen misstänkt gärningsman har gripits och polisen har inte heller funnit flyktbilen.

Även Säpo följer ärendet.

Läs mer: Polisen misstänker politisk motiv

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.