Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Stöldliga häktad i Stockholm

En stöldliga på fyra personer som greps i södra Stockholm i maj har nu häktats, misstänkta för grovt häleri, enligt polis. De häktade, som misstänks ingå ett georgiskt nätverk, tros ha ägnat sig åt organiserade stölder i omfattande skala.

Det var efter flera iakttagelser som gränspolisen slog till mot en butik i Rågsved i södra Stockholm. Fyra personer greps på plats, en av dem ansvarig för butiken, och de övriga tre var i färd med att leverera stöldgods. Polisen kan inte utesluta fler gripanden.

Ligans tillvägagångssätt följer en trend som synts på flera håll i landet under senare år. Stora mängder varor stjäls för att säljas vidare på en parallell svart marknad.

Läs mer: Regeringen vill ha hårdare tag mot internationella stöldligor 

”Tidigare var tillvägagångssättet mer att stöldgodset skickades hem till Georgien i paket. Nu på senare år säljs varorna här och pengarna skickas hem i stället”, skriver Bo Lööf vid polisens nationella operativa avdelning (Noa) i ett pressutskick.

En nationell polisiär insats pågår just nu mot internationella, organiserade stöldligor, som ligger bakom majoriteten av bostadsinbrott och butiksstölder i Sverige.

Kosmetika, hygienartiklar, mobiltelefoner, datorer och chokladkakor är bland det vanligaste stöldgodset.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.