Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-12 09:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/stopp-for-all-tagtrafik-norr-om-stockholm-lastbil-korde-in-i-viadukt/

STHLM

Tågtrafiken stoppades efter att lastbil kört in i viadukt

Både pendeltåg, fjärrtåg och Arlanda Express drabbades av stoppet.
Både pendeltåg, fjärrtåg och Arlanda Express drabbades av stoppet. Foto: Magnus Hallgren

Efter att en lastbil kört in i en viadukt i Sollentuna stoppades tillfälligt all spårtrafik norr om Stockholm. Strax efter halv fyra kom trafiken igång igen.

Strax före klockan halv tre på onsdagseftermiddagen fick Trafikverket larm om att en lastbil kört in i en järnvägsviadukt mellan Häggvik och Norrvikens pendeltågsstationer i Sollentuna norr om Stockholm.

Krocken innebar att all trafik på järnvägen – vilket inkluderar fjärrtåg, pendeltåg och Arlanda Express – stoppades på sträckan.

– En brospecialist är på väg för att inspektera viadukten, säger Sara Lindström på Trafikverkets presstjänst.

Strax efter klockan halv fyra kom trafiken igång igen.

– För två minuter sedan fick jag beskedet att trafiken rullar igen. Vi har fått klartecken från brospecialisten, säger Katarina Wolffram på Trafikverkets presstjänst.

I morse drogs pendeltågstrafiken med stora störningar på grund av ett omfattande växelfel i Huddinge. Och på tunnelbanans röda linje reducerades trafiken kraftigt mellan T-Centralen och Hornstull på grund av en olyckshändelse vid Mariatorget.

Ämnen i artikeln

SL
Sollentuna
Trafikverket
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt