Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Arlanda Express rullar igen efter totalstopp

Arlanda Express stod helt still under tisdagsmorgongen. Vid 10.45 började tågen rulla igen.

Trafikverket stoppade Arlanda Express för att kontrollera rälsen.

– Det ser ut som att något tåg kan ha skadat anläggningen med ett eller ett par trasiga hjul. För att vara absolut på den säkra sidan så promenerar just nu tekniker och ingenjörer längs spåren för att besiktiga, säger Per Thorstenson, VD för Arlanda Express.

Vid 10.45 var trafiken mot flygplatsen återigen igång.

– De har promenerat och besiktigat, men efteråt verkar det lite löjligt när det inte fanns några allvarliga skador. Det var ingenting. Trafiken är igång ”as we speak”, som de brukar säga i England, säger Per Thorstenson.

Samtidigt har bussar och spårtrafik stora problem. Alla innerstadsbussar stod stilla i Stockholm under tisdagsmorgonen, men Arlanda Express skyllde inte sina problem på snö och halka.

– Det har ingenting som helst med snö och halka att göra. Det här hade kunnat hända en sommardag, sa Per Thorstenson under morgonen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.