Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Stopp för flera ombildningar

Den borgerliga alliansen i Stadshuset stoppar ombildningar till bostadsrätt i ett antal närförorter. Däremot får hyresgäster i andra förorter fortfarande köpa sina hyresrätter efter den 1 juli.

Hösten 2008 stoppade Stockholms stadshus AB ombildningen i innerstaden. På styrelsemötet på onsdagen beslutades att ombildningar stoppas även i Aspudden, Bromma, Hägersten, Johanneshov, Midsommarkransen, Enskededalen, Sköndal, Stureby och Spånga – inklusive Flysta, Sundby, Solhem och Bromsten.

Den som vill bilda bostadsrättsförening och köpa hyreshus i de stadsdelarna måste komma in med en intresseanmälan senast den 1 juli.

I resten av förorterna fortsätter ombildningen. Den rödgröna oppositionen och Hyresgästföreningen är starkt kritiska till att den fortsätter och att staden lägger ned resurser på att propagera för ombildningar i ytterförorterna.

Under den förra mandatperioden såldes omkring 22 000 av allmännyttans hyresbostäder till bostadsrättsföreningar

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.