Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-06 06:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/stopp-for-miljardsatsning-pa-slitet-bostadsomrade/

STHLM

Stopp för miljardsatsning på slitet bostadsområde

"Vi hade verkligen sett fram emot en upprustning av Servicehuset. Den hårt slitna innergången skulle försvinna och utemiljön förbättras. Nu skjuts allt upp på obestämd framtid. Det känns så trist", säger Seija Koivula (till höger), som arbetat på förskolan på Malmvägen i 25 år och är kollega med Kristina Eskång.
"Vi hade verkligen sett fram emot en upprustning av Servicehuset. Den hårt slitna innergången skulle försvinna och utemiljön förbättras. Nu skjuts allt upp på obestämd framtid. Det känns så trist", säger Seija Koivula (till höger), som arbetat på förskolan på Malmvägen i 25 år och är kollega med Kristina Eskång. Bild: Erich Stering

En totalrenovering för 1,2 miljarder kronor skulle lyfta de förslummade fastigheterna på Malmvägen i Sollentuna upp ur mångårig misär. Men pengarna tog hastigt slut och hela projektet är lagt på is. En tragedi för många, säger Sollentunahems vd Sophia Mattsson-Linnala.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in