Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Förseningar i pendeltågstrafiken

Det är stora förseningar i pendeltågstrafiken i Stockholm efter ett stopp vid Älvsjö.

– Trafiken rullar igen men konsekvensen är att det blir förseningar resten av kvällen, säger Thomas Silvander på SL:s pressjour.

Från klockan 16.42 stod pendeltågstrafiken still efter ett strömavbrott men efter ungefär 40 minuter var trafiken igång igen uppger Thomas Silvander på SL:s pressjour.

– Det var strömlöst och då spontanevakuerade flera resenärer och hoppade av tåget. Så det blev extra besvärligt med människor som sprang runt på spåren, säger Thomas Silvander. 

Stoppet ger förseningar i trafiken resten av kvällen, speciellt till och från Västerhaninge. 

Enligt vittnesuppgifter från platsen ska ett pendeltåg ha slitit ner en ledning som tände eld på buskar i närheten av tåget. 

– Ingen visste vad de skulle göra och sen började de lukta rök inne i tågvagnen, så då kom föraren ut och försökte informera oss så gott hon kunde, säger DN-medarbetaren Paloma Perez Lucero.

Brandkåren kom sedan till platsen och släckte elden. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.